latinica  ћирилица
01/08/2018 |  12:56 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Додик и архимандрит Методије: Црква најзначајнији дио српског идентитета

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са игуманом манастира Хиландар архимандритом Методијем.

Предсједник Додик и игуман Методије у срдачном разговору лоцирали су утиске на недавну посјету предсједника Републике Српске манастиру Хиландар. Овом приликом игуман архимандрит Методије позвао предсједника у поновну посјету, што је предсједник прихватио.

Игуман Методије истакао је значај многих подухвата и напора које чини предсједник Републике за добробит српског народа и Српске православне цркве.

Предсједник Додик рекао је да је одличан однос Републике Српске и Српске православне цркве базиран на поштовању и уважавању, истичући да је црква најзначајнији дио српског идентитета и централно мјесто окупљања.

Током састанка предсједник Републике Српске и игуман манастира Хиландар разговарали су и о руско-српском православном центру, нагласивши важност изградње овог дуговног, вјерског и културног центра.

На састанку је разговарано и о наталитету у Републици, те је предсједник Додик истакао да институције Републике Српске значајно раде на доношењу подстицајних пронаталитетних мјера, чиме се стварају услови да се побољша наталитет.