latinica  ћирилица
01/08/2018 |  15:17 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

У Приједору ускоро изградња погона италијанске фабрике "Калцедонија"

Одборници Скупштине града Приједора усвојили су Приједлог одлуке о доношењу Регулационог плана за земљиште "Аеродром 4", гдје је предвиђена изградња текстилног погона. Усвојен је и приједлог Одлуке о располагању непокретностима у својини града, под посебним условима.

На површини од 23 хектара земљишта, недалеко од аеродрома "Урије" и Аеродромског насеља, у Приједору би ускоро требало да почне изградња објеката за потребе италијанског текстилног бренда "Калцедонија". Предвиђена је изградња производних погона, али и пратећих објеката, међу њима и вртића.

"Површина простора функционално је подијељена тако да 52 одсто површине представља радну зону. док је остали простор предвиђен за урбано и заштитно зеленило, спорт и рекреацију, интерне саобраћајнице и изградњу објекта друштвеног стандарда", истакла је Мирјана Комљеновић, начелница одјељења за просторно уређење Града Приједор.

Инвеститор би у Приједор требало да уложи око 25 милиона евра и запосли око хиљаду радника, кажу у градској управи.

"Моје информације су да су они у најскорије вријеме спремни да потпишу одговарајући уговор и да до краја ове године почну са изградњом привредних хала. Први план је да се уради прва производна  хала за 500 радника, а након тога би услиједила и друга за још додатних 500 радника. Очекујем већ крајем љета полагање камена темељца", нагласио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

На скупштини су, између осталог, именовани директори пет јавних установа чији је оснивач град Приједор.