latinica  ћирилица
01/08/2018 |  18:22 ⇒ 18:24 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ размотрило изјештај о европским интеграцијама

Предсједништво БиХ примило је к знању извјештај Савјета министара о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

На сједници у Сарајеву, Предсједништво БиХ је прихватило позив палестинског предсједника Махмуда Абаса за званичну посјету од 28. до 30. августа, а делегацију БиХ ће предводити предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Предсједништво БиХ донијело је низ одлука о прихватању више билатералних споразума између БиХ и других држава и влада, као и међународних институција.

Предсједништво БиХ ратификовало је и више уговора БиХ, међу којима су уговор о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке и ЈП "Ауто-путеви Републике Српске" - ауто-пут Бањалука-Добој Б, Споразум о сарадњи између Савјета министара и Владе Србије у процесу приступања ЕУ, Споразум о финансирању Програма активности прекограничне сарадње Србија-БиХ за 2016. године између ЕУ, Владе Србије и БиХ.

Ријеч је и о аранжману бесповратне помоћи из програма ОРИО за фазу спровођења и фазу функционисања и одржавања /Модернизација регионалног пута Р-435, Невесиње-Берковићи, ОРИ11БА041 између Холандије, коју представља министар за спољну трговину и развојну сарадњу и БиХ, коју представља министар финансија и трезора БиХ, као и о Споразуму о зајму /Пројекат реструктуисање Жељезнице Републике Српске/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.