latinica  ћирилица
01/08/2018 |  19:16 ⇒ 02/08/2018 | 09:25 | Аутор: РТРС

Цвијановић: У Вашингтону остварени нови, изузетно важни контакти

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је за АТВ да су у оквиру посјете Вашингтону остварени нови, изузетно важни контакти, усмјерени на људе из окружења америчког предсједника Доналда Трампа.
Жељка Цвијановић - Фото: nezavisne novine
Жељка ЦвијановићФото: nezavisne novine

Цвијановићева је рекла да су сва оспоравања њених посјета и састанака са Трамповим сардницима, посљедица фрустрација политичког Сарајева, из којег "мисли да само они могу да контактирају са свијетом".

- У Српској то оспоравају људи који нису искорачили из Републике и нису одржали ниједан састанак у свијету. Они се некако нађу први да дискутују на ту тему, али не обраћам пажњу на то. Моја је обавеза да разговарам и ставарам нове контакте, с обзиром да смо ми годинама заробљеници одређених стереотипа и вјештачких теза и о БиХ, а посебно о Републици Српској - рекла је премијерка Српске.

Цвијановићева је рекла да су те тезе створили људи који су много година ангажовани на простору БиХ, али су одлучили да се, умјесто реалности, Босном и Херцеговином баве на бази имагинације.

Цвијановићева је рекла да оспоравања њених састанака са блиским Трамповим сарадницима увијек почивају на тврдњама како су то бивши сарадници.

- Нико није бивши, то су људи који су били и који ће опет бити у Трамповом тиму. Имали смо врло важан разговор са копресједавајућим Националног републиканског комитета и он нас је добро разумио. Нашли смо тамо пријатељско мјесто гдје можемо да испричамо све о БиХ и да кажемо каква је улога Републике Српске. Доста нам је да нас хватају у замку и да будемо третирани на начин који је само матрица и недопустив и лажан шаблон - нагласила је Цвијановићева за АТВ.