latinica  ћирилица
01/08/2018 |  19:50 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Аталанта у паклу "Кошева", Зрињски и Жељо вребају прилику на Малти и Кипру

Три бх представника играју реванш мечеве другог кола квалификација за Лигу Европе. Најтежег противника, али и највеће шансе за пролаз има Сарајево у дуелу са Аталантом, Зрињски гостује на Малти, док Жељезничар иде на Кипар.
Навијачи ФК Сарајево, Хорде зла - Фото: Screenshot/YouTube
Навијачи ФК Сарајево, Хорде злаФото: Screenshot/YouTube

Пред фудбалерима Сарајева је историјски меч након дуела у Бергаму, гдје су на изненађење свих одиграли неријешено (2:2). Очекује се попуњено “Кошево”, и велика подршка за изабранике тренера Хусрефа Мусемића, који улогу фаворита и даље препушта италијанима.

-Аталанта је фаворит и даље, имамо право да се надамо. Утакмица у којој мојој екипи неће фалити мотивације, утакмица гдје ће колектив пресудити. Ми смо екипа која може свима дати погодак и то смо показали, а питање је колико можемо зауставити противника када изгубимо лопту. Аталанта је фаворит, имају одличне играче и вриједе толико колико вриједе - рекао је Мусемић.

Меч на “Кошеву” игра се у 20 часова и 15 минута.

Зрињски послије разочаравајућег ремија “под Бијелим бријегом”са Валетом (1:1), на Малту путује са жељом да покуша постићи гол више од свог ривала. Тренер Анте Мише сматра да шанса и те како постоји.

-Немамо право на калкулисати! Игра нам свака побједа и неријешен резултат већи од 1:1. Морамо забити један најмање, а трудићемо се дати и два гола. Идемо на побједу, не могу обећати пролаз, али ћемо дати све од себе и надам се да ћемо се на крају ми веселити – оптимистички је поручио Мише. Дуел на Малтиу почиње у 18 часова.

Најтежи задатак има Жељезничар, који је прије седам дана на “Грбавици” доживио пораз од Аполона (1:2). У међувремену дошло је и до промјене тренера, па ће “плаве” на Кипру водити Миломир Одовић.

-"Могу кратко рећи да ме импресионирала екипа Аполона, најавили су побједу и импресивно је остварили. Што значи да ћемо ми морати у многим сегментима да поправимо игру и да покушамо да што прије парирамо једној оваквој екипи. С обзиром на реноме Жељезничара посебно у неким искуствима у Европи, морамо водити рачуна о угледу. Желимо на најбољи могући начин презентовати клуб - рекао је Одовић.

Меч у Лимасолу игра се у 19 часова.