latinica  ћирилица
01/08/2018 |  20:20 | Аутор: РТРС

Партизан на испиту у Литванији, Ниш тражи, Спартак вјерује у чудо!

Три српска представника у реванш мечевима другог кола квалификација за Лигу Европе траже пролаз за наставак европског пута, и имају реалне шансе за тако нешто.
Чукарички - Партизан - Фото: РТС
Чукарички - ПартизанФото: РТС

Партизан је гост у Литванији, саставу Тракајиа, којег је добио са 1:0 у првом мечу, па тренер Мирослав Ђукић позива на опрез пред меч који је на програму у четвртак од 18 часова.

-Остварили смо лагану предност, долазимо да играмо других 90 минута, знамо да ће бити тешко, али учинићемо све да прођемо. Нећемо ми пуно мијењати у нашем стилу игре, као што смо играли у Београду, тако ћемо и овдје покушати да се наметнемо и да водимо меч - рекао је Ђукић.

Чудо, и то право, прижељкује нишки Раднички. “Реал са Нишаве” јуриће предност Макабија из првог меча (0:2), којег је српски клуб одиграо добро, али је поклекао у наставку утакмице. Тренер Ненаљд Лалатовић вјерује у свој тим и испуњен стадион “”Чаире” од 21 час.

-Докле год постоји нада, вјерујем да можемо. Управо то тражим од играча, да вјерују, да изађемо храбро, да буду конкретни. Ако дамо први гол, уз подршку са трибина, све је могуће. Онда ни чињеница да играмо против квалитетнијег ривала, са осам-девет репрезентативаца, 40 титула и 50 милиона буџета не значи ништа. Овдје је све другачије него код њих, нема видео рекордера и велике климе у свлачионици, терен није као лед и можемо то да искористимо – поручује Лалатовић.

У Чешку са предности од два гола (2:0) путује суботички Спартак. Мало ко се томе надао, али “суботички голубови” изненадили су све и сада на дуел са Спартом у Прагу имају и више него реалне шансе да избаце великана чешког, али и европског фудбала. Дуел у Прагу на програму је од 19 часова.