latinica  ћирилица
01/08/2018 |  20:50 ⇒ 22:11 | Аутор: СРНА

Једнократна помоћ за пензионере с најнижим примањима

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да анализе након првих шест мјесеци показују да Српска има на располагању одређена средства којима ће се у виду једнократне помоћи реаговати према пензионерима који имају најнижа примања.
Жељка Цвијановић (фото: sputniknews.com) -
Жељка Цвијановић (фото: sputniknews.com)

Цвијановићева је додала да је ово договорено са Удружењем пензионера, јер је значајан број оних који имају мала примања.

- Остаје обавеза да се већ сљедеће године иде даље кроз редовно повећање пензија, а након тога и кроз још једно ванредно повећање - нагласила је Цвијановићева.

Премијерка Српске је подсјетила да је Влада током прошле године преговарала са социјалним партнерима и редовно их обавјештавала да се Српска креће у добром правцу и да се ствара финансијска основа да би се ишло у ова повећања.

- Томе треба додати све друго што смо урадили, јер су пензије и плате једна прича. Ту су и социјална давања, увођење неких нових права, као што је право за незапослене породиље од 405 КМ мјесечно, личне инвалиднине и слично. Сада је могуће да све то плаћамо с обзиром да је наш буџет сасвим функционалан и стабилан без икаквих проблема - изјавила је Цвијановићева за АТВ.