latinica  ћирилица
01/08/2018 |  21:23 | Аутор: РТРС

Звездино коло за треће коло!

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су и у реванш мечу са Судувом остварили сигуран тријумф. Послије београдских 3:0, “црвено-бијели” славили су и у Литванији (0:2), и тако заказали судар са Спартаком из Трнаве, који је био бољи у двомечу са фаворизованом варшавском Легијом.

Већ од самог старта меча у Маријамполу видјело се да је састав тренера Владана Милојевића квалитетнији и да је само питање са колико разлике ће Звезда славити, односно колико ће бити у мечу пуном снагом. Оно што све радуује да "црвено-бијели" још увијек нису примили погодак овог љета, а иза њих је шест утакмица, од тога четири европска испита, и два домаћа.

Већ у осмом минуту Звезда је повела. Феноменално је по лијевој страни прошао Милић и лијепо се ослободио чувара. Додао је лопту у средину до Бена, који се намјестио и са неких 25 метара послао сјајан ударац од десну стативу за 0:1.

Тргао се домаћин, неколико пута запријетио Борјану, али већ од половине првог дијела игре Звезда је поново загосподарила тереном.

Судува – Црвена звезда (Фото: Starsportphoto)

У 38. минуту све дилеме око побједника ријешене су. Крстичић је сјајно одузео лопту на средини терена и стуштио се ка голу, додао до Радоњића који рутински погађа супротни угао за 2:0!

У другом полувремену Звезда је “отаљавала” посао и мирно привела утакмицу крају, заказавши дуел са Трнавом и корак ближе ка коначном циљу, а то је најмање групна фаза једног од два најеминентнија европска такмичења.