latinica  ћирилица
02/08/2018 |  10:17 | Аутор: СРНА

Вулин: Наставак непријатељске политике према Београду

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да је Велика Британија злоупотријебила предсједавање Савјету безбједности УН укидањем редовног извјештавања о стању на Косову и Метохији и нагласио да је тиме настављен континуитет политике према којој је Србија крива за свако зло.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Сада не сме ни да се говори шта се дешава на Косову и Метохији. Чак и та мала истина им смета и ту малу истину треба забранити", рекао је Вулин за телевизију "Пинк".

Он је указао да је Велика Британија раније уложила велики напор да буде усвојена резолуција која би Србе означила као геноцидан народ, а да то није постигла јер је Русија ставила вето.

Вулин је констатовао да је најновија одлука Лондона потез који у "жалосном свјетлу приказује однос Британије према Србији".

"Та политика има лоше намере. Британија јесте сила. Ми не тражимо сукоб, ми хоћемо најбоље могуће односе. За мир је потребно двоје, за свађу и сукоб је потребан један", истакао је Вулин.

Говорећи о стању на Косову и Метохији и изјави генерала Кфора да неће дозволити немире ако дође до подјеле територије, Вулин је рекао да Србија сигурно неће изазвати било какве немире, те да је то порука која се односи на другу страну.

"Какво ће бити коначно решење за Космет није нешто што ће одлучити ни генерали ни неко са стране, већ грађани Србије. Председник Србије Александар Вучић показао је одговорност јер се ухватио у коштац са проблемом. Ништа не тражи за себе, али све тражи за Србе на Космету и Србију", навео је Вулин.

Према његовим ријечима, питање ће се расплитати у најбољем интересу Србије.

Коментаришући изјаве представника Српске православне цркве о питању Косова и Метохије, Вулин је рекао да Црква има право на став, али да мора водити рачуна да "тај став не постане мржња".

"Сваку изјаву три пута измерите пре него што је кажете. Некоме на Космету због тих изјава живот може да се промени нагоре", истакао је Вулин