latinica  ћирилица
02/08/2018 |  12:34 | Аутор: СРНА

ЦИК БиХ: Овјерене још 152 кандидатске листе

Централна изборна комисија БиХ данас је у Сарајеву, након отклањања недостатака или неправилности, овјерила у цијелости још 152 кандидатске листе за предстојеће опште изборе у БиХ, саопштено је из Комисије.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

Десет кандидатских листа овјерено је дјелимично, док је овјера четири кандидатске листе одбијена јер не испуњавају потребне услове, саопштено је из ЦИК-а.

Против наведених одлука дозвољена је жалба Апелационом одјелу Суда БиХ путем ЦИК-а у року од два дана од дана пријема одлуке, односно до 4. августа.

Из наведеног разлога због пријема евентуалних жалби надлежна служба у Централној изборној комисији БиХ радиће и у суботу, 4. августа.

Комисија је на сједници одржаној 19. јула овјерила 642 кандидатске листе док је за 166 кандидатских листа утврђено да имају недостатке или неправилности, те је политичким субјектима остављен рок до 24. јула да отклоне те недостатке и неправилности.

Овјерене редовне кандидатске листе ће након правоснажности, односно у понедјељак, 6. августа, бити објављене на интернет страници ЦИК-а, како би овјерени политички субјекти и кандидати прије објављивања листа у службеним гласилима и средствима јавног информисања могли провјерити своје податке због евентуалних словних или других грешака.

Из ЦИК-а подсјећају да у периоду од 3. до 8. августа траје рок за подношење компензационих листа.