latinica  ћирилица
02/08/2018 |  12:45 | Аутор: СРНА

Ђурић: Хушкачка и неозбиљна изјава албанског министра

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да је изјава албанског министра Пандели Мајка о "граници између Албаније и Косова" хушкачка и неозбиљна и да не служи ничему, осим да додатно погорша односе у региону.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

"Албански министар је, нелегално боравећи на територији Србије, дао неозбиљну и неодговорну изјаву која не служи ничему, осим да додатно погорша односе у региону који су и онако крхки", рекао је Ђурић за РТС.

Он је подсјетио да Албанија и Космет немају границу и позвао међународну заједницу да реагује поводом изјаве Мајка, који је, како су јавили косовски медији, рекао у Србици "да од јануара више неће бити границе између Албаније и Косова".

"Енвер Хоџа је мртав, од `велике Албаније` нема ништа и неће бити ништа, а Косово и Албанија иначе немају границу, него границу имају Србија и Албанија и то у дужини од 111 километара. То је једина граница која постоји, и која може постојати", истакао је Ђурић.

Он је запитао и "шта би било да је неко српских представника рекао да ће бити укинута граница, не између Србије и неке суседне земље, већ да ће бити укинут административни прелаз".