latinica  ћирилица
02/08/2018 |  13:17 | Аутор: СРНА

Поповић: Одмах затражити укидање одлуке

Предсједник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је да Србија мора одмах да затражи од Владе Албаније да укине одлуку која дозвољава "брисање границе" између те државе и јужне српске покрајине Косова и Метохије, а да, уколико до тога не дође, предузме конкретне дипломатске мјере.

"Уколико Албанија не опозове одлуку о брисању граница са јужном српском покрајином Косовом и Метохијом, Србија треба да повуче свог амбасадора из Тиране и преиспита будућност дипломатских односа са Албанијом. Само оваквом одлучном политиком можемо да одбранимо наше Косово и Метохију и наш Устав", рекао је Поповић.

Он је оцијенио да је тај непријатељски чин албанског премијера Едија Раме још један у низу доказа постојања плана стварања "велике Албаније", који, како је рекао, на очиглед Брисела и цијеле међународне заједнице почиње да се остварује.

Поповић је подсјетио да је због непријатељске политике албанског премијера Едија Раме према Србији више пута тражио да он буде проглашен "персоном нон грата" у држави, саопштено је из СНП-а.

У контексту најновијих дешавања, Поповић је констатовао да Србија мора још снажније и одлучније да инсистира на поштовању Резолуције 1244 Савјета безбједности УН, као и на одбрани Устава, по којем је Косово и Метохија неотуђиви дио Србије.

"То морамо да чинимо на сваком месту и у сваком тренутку, како би се овакви агресивни кораци Владе у Тирани и сепаратиста у Приштини осујетили", закључио је Поповић.