latinica  ћирилица
02/08/2018 |  14:49 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Освештана спомен плоча у Електродиструбуцији Бијељина (ФОТО)

У ЗДП "Електро-Бијељина" – РЈ Електродистрибуција Бијељина освештана је спомен плоча осморици радника тог предузећа, који су животе изгубили извршавајући радне задатке.
Бијељина: Спомен плоча за раднике Електродистрибуције - Фото: РТРС
Бијељина: Спомен плоча за раднике ЕлектродистрибуцијеФото: РТРС

- Данас на дан Светог Илије крсне славе наше фирме освештали смо спомен плочу нашим радницима који су живот изгубили у току својих редвоних обавеза , на радном мјесту. У неком претходном периоду ЕелектроБијељина је рјешавала стамбена питања породица страдалих , обезбјеђивала материјалну помоћ, одређен број чланова тих породица је запослен у нашој фирми , а онда се стало с тим. Од ове године поново уводимо један фонд који ће користити искључиво за обезбјеђења стипендија за дјецу страдалих раданика и то ће постати традиција наше фирме, рекао је Недељко Ћорић директор ЗДП "ЕлектроБијељина".

Бијељина: Спомен плоча за раднике Електродистрибуције (Фото: РТРС)

Мира Михајловић, супруга Димитрија Михајловића једног од страдалих радника, зхвалила се руководству фирме у име породица.

- Ово је један изузетно емотиван тренутак , да су се колеге сјетиле да подигну споменик. Хвала им на томе. На плочи су углавном имена младих људи , иза којих су остала дјеца! Хвала фирми што су се многи од њих запослили овдје. Одато је поштовање и признање људима који су уградили кости у ову фирму", истакла је Михајловић.

Д. Глишић/РТРС