latinica  ћирилица
02/08/2018 |  14:51 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

"Иванић не смије злоупотријебити посјету палестини и нарушити однос Српске и Израела"

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Вања Бајић рекао је данас Срни да Српска на челу са предсједником Милорадом Додиком има пријатељске односе и сарадњу са Израелом, те да сваки вид комуникације са Палестином не смије бити злоупотријебљен да би били нарушени односи Српске и Израела.
Вања Бајић (фото:atvbl.com) -
Вања Бајић (фото:atvbl.com)

"Ако члан Предсједништва БиХ из српског народа /Младен Иванић/ буде имао састанак са предсједником Палестине, мора инсистирати да БиХ не стаје на било чију страну и да препусти Израелу и Палестини да мирним путем ријеше проблем који постоји дуги низ година. Наш став је да Иванић не смије да злоупотребљава свој однос са Додиком у сврху подршке да ли Изреалу или Палестини", истакао је Бајић, који је и члан Одбора Народне скупштине Српске за европске интеграције и регионалону сарадњу.

Предсједништво БиХ прихватило је на јучерашњој сједници позив палестинског предсједника Махмуда Абаса за званичну посјету Палестини.

Из Предсједништва БиХ је послије сједнице саопштено да би посјета требало да услиједи од 28. до 30. августа и да ће делегацију БиХ предводити предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.