latinica  ћирилица
02/08/2018 |  15:31 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Додик против давања азила илегалним мигрантима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је против давања азила илегалним мигрантима и да је за пооштравање закона који регулишу питање миграција да би се спријечило њихово стационирање у БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Ми у Републици Српској не можемо прихватити мигрантске центре, али нам исто тако не треба БиХ која би лако дала азил тим људима и то касније превела у држављанство", рекао је Додик новинарима у Мркоњић Граду.

Додик је нагласио да Републику Српску не интересују политике Запада и Европе које говоре о томе како су заинтересовани за БиХ како би овдје направили сабирне центре за мигранте.

"Они то говоре јавно и само они наивни овдје могу да то прећуте. Та политика Европе нас не занима. Када нам приговарају за хуманост наш одговор је - отворите границе и примите ове мигранте које сте ви произвели, немојте их нама овдје остављати", поручио је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска има јасну политику у вези са мигрантима.

"Влада је донијела своје мјере које подразумијевају да овдје нема сабирних центара и да они овдје не могу да се дуже задржавају. Те мјере подразумијевају да помогнемо тим људима да прођу кроз Републику Српску", закључио је Додик.