latinica  ћирилица
02/08/2018 |  16:20 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Отворено 18. "Зворничко љето"

Отварањем ликовне колоније и шаховским меморијалом "Боро Вукајловић" у Зворнику је почела највећа манифестација "Зворничко љето". Организатор је Град Зворник, а овогодишњи покровитељи су Влада и Кабинет предсједника Милорада Додика.

Част да отворе 18. "Зворничко љето" припала је члановима зворничке сликарске радионице "Палета" који су суграђанима представили свој таленат и "одали" тајну да ће за неколико дана градске улице украсити четири мурала посвећена љубави, односно познатој зворничкој браћи Благојевићи који су 1924. у Зворник довезли први аутомобил.

По петнаести пут одржан је и меморијални шаховски турнир посвећен једном од највећих зворничких шахиста Бори Вукајловићу који је погинуо у протеклом рату 1992. године.

Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника, истиче да ће овај град седам дана бити културна престоница Републике Српске.

"Имамо седам концерата и бројне културне и спортске манифестације, тако да ће свако за себе нешто пронаћи. Позивам све заинтересоване суграђане и госте да дођу и посјете нашу манифестацију", рекао је Ивановић.

У оквиру "Зворничког љета", наредних дана биће одржане књижевне вечери, гусларске и вечери плеса, традиционалне манифестације "Дринска регата", "Људи и мостови"," Зворнички котлић", бројни концерти, а манифестација се завршава 8. августа када ће бити прослављена крсна слава града - Света Петка Трнова и одржан концерт Неде Украден.

Вечерас од 21 час на градској плажи биће одржан концерт Милице Тодоровић.