latinica  ћирилица
02/08/2018 |  16:24 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Обиљежен Дан општине Оштра Лука; Чубриловићу уручена Повеља

Данас је обиљежен Дан општине Оштра Лука и крсна слава, Илиндан. Положени су вијенци у Спомен-соби Шесте санске бригаде.

Предсједнику Народне скупштине Републике Српске, Недељку Чубриловићу, уручена је Повеља у знак захвалности за помоћ у развоју ове општине.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар изјавио је да ова погранична и једна од најмлађих општина у Републици Српској полако излази из периода "дужничког ропства" и да кроз развојну стратегију иде ка свјетлијој будућности.
Он је изразио захвалност Чубриловићу јер је, како каже, и док је био министар саобраћаја, а и дан данас пружа помоћ и логистику овој општини.

Чубриловић је рекао да ово признање представља додатну обавезу да се настави помагати малим општинама да би становништво тих локалних заједница осјећало да је саставни дио Републике Српске.

"Увијек се трудимо да помогнемо малим општинама које немају сопствене изворе прихода да могу да опстану, да остану самоодрживе, те да им се пружи шанса приближно једнака као и свим осталим локалним заједницама у Српској", навео је Чубриловић.

"Из тог разлога тако и схватам ово признање као додатну обавезу да треба да радимо и даље да то становништво осјећа да је саставни дио Републике Српске, нагласио је Чубриловић.

Захвалнице општине Оштра Лука, у којој живи око 3.000 становника, добили су Данијела Тркуља и Радмила Бркић за хуманост у пружању медицинских услуга, Милану Дашићу за културну промоцију општине и Полицијској станици Оштра Лука за очување безбједности.