latinica  ћирилица
02/08/2018 |  18:02 ⇒ 03/08/2018 | 10:20 | Аутор: РТРС

Још није познато откуд дрога, нађена у кругу Термоелектране Гацко

Још је непознато како је дрога, нађена у кругу Термоелектране Гацко, доспјела на то мјесто, и да ли је било пропуста од Министарства безбједности БиХ у чијој организацији је дрога спаљивана у пећима термоелектране. МУП Српске спроводи интензивну истрагу, а биће саслушани сви релевантни свједоци који су директно или индиректно били укључени у ову акцију.

Истрага би требало да покаже како су и у чијој режији нађени пакетићи дроге унесени у круг предузећа, а вјештачењима да се утврди да ли је дрога, која је накнадно нађена, била дио пошиљке која је требало да буде спаљена.

Портпаролка ПУ Требиње Јована Цвијетић је истакла да је у току саслушавање бројних свједока и актера догађаја и да ће о свим налазима обавијестити јавност.

Из СИПЕ данас стиже одговор да су по наређењу Суда БиХ у сарадњи с Комисијом за уништавање опојних дрога, превезли пошиљку и обезбјеђивали дрогу спремну за уништавње, као и мјесто уништавања, али да од МУП-а Српске нису добили службени документ о проналску дроге у Термолектрани, нити доказ да нађена дрога потиче из количине која је уништавана.

"С тим у вези можемо да кажемо да је констатовано да је сва прописана процедура извршена и да је сва дрога уништена", истичу у Сипи.

У Термоелектрани кажу да нико од радника или службеника предузећа није имао приступ током спаљивања дроге прошле седмице, да је то мјесто обезбијеђивало Министарство безбједности.

Деведесет грама сканка, два грама хероина и око 250 грама материје за коју се сумња да је кокаин, нађено је недалеко од мјеста гдје је уз пратњу девет возила с двадесетак припадника СИПЕ, спаљено 700 килограма дроге заплијењене у полицијским акцијама.