latinica  ћирилица
03/08/2018 |  07:48 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Додик у Источном Новом Сарајеву, посјета и градилиштима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас ће у Источном Новом Сарајеву разговарати са начелником те општине Љубишом Ћосићем и посјетити више градилишта.
Милорад Додик (Фото: Milena Đorđević) -
Милорад Додик (Фото: Milena Đorđević)

Додик ће се у 15.00 часова у згради општине састати са Ћосићем и самохраном мајком Слађаном Црквењаш, којој ће бити додијељени кључеви стана.

Црквењашева је сестра дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића за чије је звјерско убиство 1992. године у мјесту Дрињача оптужена Елфета Весели, којој је суђење у току.

У 15.15 часова предвиђен је одлазак до стамбене зграде у Улици Симе Милутиновића Сарајлије број шест и уручивање кључева, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Додик ће у 15.45 часова посјетити локацију радова на Тргу Републике Србије, а у 16.00 часова присуствоваће обиљежавању почетка градње позоришта.

Предсједник Српске и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић посјетиће данас градилиште новог објекта болнице у Источном Сарајеву.

Посјета је предвиђена је за 16.30 часова.

У Источном Сарајеву је 7. јула прошле године положен камен-темељац за изградњу нове болнице, која би требало да кошта 46,58 милиона КМ без ПДВ-а.

Нову зграду ове болнице гради и опремиће је група "Марковић инвест - РМ" из Лакташа и "Медикал" из Мостара, који су на тендеру Министарства здравља и социјалне заштите изабрани као најповољнији понуђачи.

Зграда ће бити површине 10.500 метара квадратних, а чиниће је два спојена објекта - стационарни и технички, који ће бити повезани са изграђеним поликлиничким објектом.

Планирано је да нова Болница Источно Сарајево, када у потпуности буде завршена, дугорочно опслужује 120.000 становника Сарајевско-романијске регије, пружајући савремене медицинске услуге.