latinica  ћирилица
03/08/2018 |  08:21 ⇒ 08:28 | Аутор: РТРС

Бањалука спремно дочекује одбојкашки спектакл

Припреме за пријатељску утакмицу између женских одбојкашких репрезентација Србије и Бугарске, која ће бити одржана 7. септембра у Бањалуци, теку својим током, а посјетиоце очекује спектакл, рекли су представници Организационог одбора утакмице.
Бања Лука спремно дочекује одбојкашки спектакл (Фото: vladars.net) -
Бања Лука спремно дочекује одбојкашки спектакл (Фото: vladars.net)

Помоћник минстра за спорт Републике Српске, Драган Јаћимовић,  изразио је задовољство што ће Бањалука бити домаћин ове утакмице, која ће допринијети, како популаризацији одбојке, тако и промоцији спорта и такмичарског духа међу младима.
 
„Надамо се да ће утакмица бити својеврстан спектакл, а ово је уједно и резулат нашег рада, јер нам је циљ да омогућимо што бољу сарадњу сортских савеза Српске и Србије“, рекао је Јаћимовић, који је и предсједник Организационог одбора утакмице.
 
Генерални секретар Одбојкашког савеза Србије, Иван Кнежевић, рекао је да је ова утакмица реализација идеје до које је дошло прије двије сезоне, те да ће допринијети да сарадња одбојкашких савеза Српске и Србије буде на још већем нивоу него што је сада.
 
„Знамо да наша репрезентација има овде много навијача и ова утакмица је наш израз захвалности за подршку коју нам дајете“, рекао је Кнежевић.
 
Он је додао да ће ререзентација Србије на пријатељску утакмицу са Бугарском доћи у најјачем саставу, те да очекује најбољи резултат, као и на првенству у Јапану.
 
„Жеља нам је да уз све потребне специјалне ефекте и потребну опрему у Бањалуци направимо као мини свјетско првенство, што ће бити својеврсна увертира за дјевојке које се припремају за Јапан“, рекао је Кнежевић.
 
Он је оцијенио да Република Српска има велики спортски потенцијал када је ријеч о младима, те да је потребно што више улагати у организацију спортских кампова, како би се тај потенцијал искористио.
 
„Сама чињеница да у репрезентацији Србије играју Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић, које су са ових простора, а без којих би било јако тешко играти, указује да перспектива за развој одбојке на овим просторима постоји, те да је потребно што више утицати на младе да се баве спортом“, рекао је Кнежевић.
 
Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске, Милутин Поповић, напоменуо је да ће улаз на утакмицу бити слободан, јер је циљ овог догаћаја на првом мјесту да Бањалука добије прави одбојкашки спектакл, који заслужује.
 
„Посјета делегације Одбојкашког савеза Србије је у функцији да се увежу одређене техничке и организационе ствари, те да се дефинишу детаљи у вези са смјештајем и другим појединостима“, рекао је Поповић.
 
Представник Управе Града Бањалука, Дејан Травар, рекао је да су градске власти препознале значај ове утакмице, нарочито за популаризацију одбојке у граду, те предузео све потребне мјере како би утакмица била организован на најбољи могући начин.