latinica  ћирилица
03/08/2018 |  08:30 ⇒ 04/08/2018 | 17:39 | Аутор: СРНА

Трамп: Велики дио медија "непријатељи народа"

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је на скупу у Пенсилванији да је велики дио медија пласира "лажне вијести" и да су они "непријатељи народа".

"Они све могу да погоршају јер су то лажне вијести, које изазивају гађење", рекао је Трамп на скупу у граду Вилкс-Бери у Пенсилванији.

Он је рекао да је погрешно оптужен да је каснио на састанак са британском краљицом Елизабетом Другом током посјете Енглеској у јулу, истичући да је управо она та која је каснила, а не он.

Трамп је, такође, бранио своју одлуку да путује у Хелсинки гдје се састао са руским предсједником Владимиром Путином, као и састанак у јуну са лидером Сјеверне Кореје Ким Џонг Уном, пренио је "Спутњик".

Прошле седмице, Трамп је критиковао америчке медије након објављивања података о унутрашњем раду владе чиме су многи људи доведени у опасност, као и због негативног приказа актуелне администрације.

Он је нагласио да је 90 одсто вијести, које се тичу његове администрације, негативно "упркос чињеници да су постигнути одлични резултате".

Најчешће се Трампова критика односи на Си-Ен-Ен, чијем је новинару забрањен улаз на прес конференцију 26. јула у Бијелој кући због постављања предсједнику "неумјесних" питања.