latinica  ћирилица
03/08/2018 |  11:20 ⇒ 04/08/2018 | 18:20 | Аутор: РТРС

Видојковић: Поједини зарад туђих интереса урушавају Српску!

Не прави се ПДП тако невјешт као што се можда чини на први поглед. Сматрам да тим нападима на МУП Републике Српске управо скрећу пажњу са њихових прљавих работа, а то је учешће у дириговање такозваних миграната на подручја Српске! Томе у прилог иде само понашање и изјаве Драгана Мектића, али и Игора Црнатка, пише у коментару историчар са Универзитета у Регензбургу, Дарио Видојковић.
Дарио Видојковић - Фото: Глас Српске
Дарио ВидојковићФото: Глас Српске

Циљ је вишеструк, превасходно ради се о напорима о даљој дестабилизацији Републике Српске, посве уочи избора, а онда је и ту паклени план промјене демографске слике Српске, али и Балкана уопште. Изгледа да су Американци поново посегли старом Клинтоновом плану о прављењу муслиманске државе у срцу Европе, односно на Балкану.

Уствари, наставља се само план из 2015. године, када је Обама био предсједник, Клинтонов партијски колега. Нема сумње да се овдје ради о пројекту масовне миграције као оружја, што су Американци разрадили прије више од деценије, а што се већ испољава у неким европским земљама, у којима је долазило до оружаних напада, силовања и убиства, као што је случај у самој Њемачкој. У ову кризу која је се као "изненада" појавила на подручју дејтонске БиХ, морамо убрајати и "догађање тата лава" и екипе, поново под патронатом СзП, па тиме и ПДП-а! Жели се да се створи једна напета ситуација у Републици Српској, и да се доведу њене институције до пуцања.

То ради и Давор Драгичевић свјесно када непрестано уручује неке нове тужбе, а истовремено опструишући рад надлежних органа, када говори да зна за то ко је одговоран за смрт свога сина, а неће да објелодани своја сазнања и доказе надлежним органима. Дакле, врше се вишеструки напади на Републику Српску и на њене институције да буду паралисане, све је то оркестрирано из, нама већ добро познатих, центара моћи, који српском народу опет мисле само зло учинити! У Србији се налазе већ неко вријеме на хиљаде миграната. Зашто се нису појавили у Српској раније? Није никаква случајност да се баш сада масовно покрећу преко границе, управо пар мјесеци пред изборе у октобру. То није случајност, већ се више чини као да су покренути на нечији миг, плански. Не требамо такође сметнути са ума и питање безбједности за грађане Републике Српске, јер није нимало искључено да се међу њима налазе и бивши припадници злогласне Исламске државе, који су евакуисани из Сирије и Ирака, па се сада преусмјеравају на подручје Балкана.

Не заборавимо и то, да су њихови челници у више наврата и пријетили оваквим развојем ситуације и да ће се окомити на Балкан и гледати да ту исто створе своју некакву исламску државу, што политичком Сарајеву сигурно само погодује! Зато, нипошто се не смију дозволити било какви центри за смјештај миграната на територији Републике Српске, баш као што и предсједник Додик то одлучно одбија и у томе треба да има пуну подршку свих институција и грађана Српске, а Трг Крајине треба поново вратити Бањалучанима, младости и животу, а не дозволити више да се од њега прави гробље и некакво култно мјесто за лешинаре!

На крају, нико, па ни Давор Драгичевић, уз сво дужно поштовање његове личне жртве и породичне трагедије, апсолутно нема право да доводи у питање само постојање Републике Српске, јер су за њу дали своје животе далеко више Срба, међу њима најбољи синови и кћери српског народа, њих око 30.000! Они су својом жртвом нама живима Републику Срспку оставили у аманет да је чувамо и градимо, а не да је урушавамо и олако укидамо, зарад туђих интереса!

Коментар др наука Дарија Видојковића