latinica  ћирилица
03/08/2018 |  11:40 | Аутор: СРНА

Троје погинулих и седморо повријеђених у експлозији на Хидроелектрани "Уна"

У експлозији на Хидроелектрани "Уна" у бихаћком насељу Костела смртно су страдала три лица, а седам је повријеђено, од којих су четири медицинска техничара која су указивала помоћ страдалима, саопштено је из МУП-а Унско-санског кантона.
Троје мртвих у експлозији у постројењу хидроцентрале код Бихаћа - Фото: nezavisne novine
Троје мртвих у експлозији у постројењу хидроцентрале код БихаћаФото: nezavisne novine

У експлозији су јуче смртно страдала лица из Бихаћа запослена у "Електропривреди БиХ" чији су иницијали С.Е, М.С. и М.А. која су обављала редовне задатке у оквиру годишњег ремонта постројења, када је исцурио гас и настала хаварија у просторијама хидроелектране.

Од седам повријеђених, четири су медицински техничари из Службе хитне помоћи који су удисали штетни гас и сви су задржани у бихаћкој болници.

Ријеч је о лакшим тјелесним повредама, односно проблемима на дисајним путевима, изузев једног теже повријеђеног радника "Електропривреде БиХ" чије је стање стабилно.

Увиђај су обавили јуче припадници Сектора криминалистичке полиције МУП-а и Тужилаштва Унско-санског кантона, а за данас је заказана обдукција тијела страдалих на Одјељењу патологије Кантоналне болнице у Бихаћу.