latinica  ћирилица
03/08/2018 |  12:38 | Аутор: СРНА

Стефановић: Привођење хрватских навијача – пронађене палице, сјекире и бакље

Припадници МУП-а Србије зауставили су на ауто-путу више од 400 хрватских навијача, а детаљном контролом навијача и њихових возила полиција је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико сјекира и бакљи, као и мању количину наркотика, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

"У полицијске станице у Нишу и Гроцкој спроводи се 32 навијача који ће бити приведени надлежним тужиоцима и судијама за прекршаје", навео је Стефановић.

Он је рекао да је полиција код неких навијача пронашла и робу коју су украли на једној бензинској станици код Врчина, тачније цигарете, пиће и играчке са акцизним маркицама Србије, пренијели су београдски медији.

Стефановић је додао да ће "због дивљања на бензинској станици" судији за прекршаје бити приведено 28 навијача због извршеног прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи, за шта је запријећена затворска казна од 30 до 60 дана.

Он је упозорио све оне који се крећу Србијом, и држављане и госте, да се понашају у складу са прописима и да поштују законе Србије.

"Свако дивљачко понашање, понашање које узнемирава грађане Србије, наноси им материјалну штету или угрожава њихову безбедност, биће оштро санкционисано" поручио је Стефановић.

Навијачка група "Торцида" из Сплита је у ноћи између сриједе и четвртка, 1. и 2. августа, направила хаос на пумпи "Мол" на ауто-путу код Врчина, пошто су се ту затекли на путу ка Софији, где је сплитски "Хајдук" играо меч против Славије.

Навијачи "Хајдука" узели су већу количину пића из продавнице на бензинској станици "Мол" у Врчину и отишли, не плативши. Порушили су и неколико канти за смеће, а за собом су оставили и графите са усташким симболима.

Очевици истичу да се дивљање навијача наставило и на ауто-путу гдје су заустављали саобраћај и фотографисали се са усташким симболима.