latinica  ћирилица
03/08/2018 |  13:36 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Давидовић: Турнир у женском фудбалу прилика за будућност без предрасуда

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изразила задовољство што је у Републици Српској организован први Међународни турнир у женском фудбалу у Српској "Бањалука 2018" јер је ово прилика да се развијају пријатељства и гради будућност без предрасуда.
Јасмина Давидовић и фудбалерке - Фото: СРНА
Јасмина Давидовић и фудбалеркеФото: СРНА

Давидовићева, која је угостила фудбалерке из Републике Српске, Словеније, Хрватске и Србије које учествују на овом турниру, нагласила је да ресорно министарство у потпуности подржава Женски фудбалски клуб "Бањалука", који је организатор турнира, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта Српске.

"Драго ми је што су овдје екипе из земаља региона и што је овај турнир прилика да се развијају пријатељства и гради будућност без предрасуда и разлика, које су минималне, али представљају богатство које оплемењује. Управо спортисти на најбољи начин могу промовисати ове вриједности", нагласила је Давидовићева.

Потпредсједник Организационог одбора турнира Зорица Кузмановић Василић захвалила је Министарству на подршци и истакла да је, осим промоције спорта и женског фудбала, циљ турнира и промоција знаменитости Бањалуке и Републике Српске.

Међународни турнир у женском фудбалу "Бањалука 2018" почиње данас и трајаће до недјеље, 5. августа.