latinica  ћирилица
03/08/2018 |  13:44 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Радојичић: Ускоро два важна пројекта из области спорта

Два најважнија пројекта из области спорта у Бањалуци који би ускоро требало да буду реализовани јесу стипендирање најбољих спортиста и пројекат "Спорт у школе", најавио је данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
Пројекат "Спорт у школе" - Фото: Facebook
Пројекат "Спорт у школе"Фото: Facebook

"Ове године носимо титулу Европског града спорта, а ова два важна пројекта почеће наредне школске године", рекао је Радојичић на конференцији за новинаре поводом почетка женског Фудбалског трунира "Бањалука 2018".

Он је захвалио Женском фудбалском клубу /ЖФК/ "Бањалука" на организацији првог оваквог турнира на којем ће, осим домаћег тима, учествовати и тимови из Србије, Хрватске и Словеније, те изразио наду да ће овај турнир постати традиционалан, саопштено је из Градске управе.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац истакао је како је ЖФК "Бањалука" један од најорганизованијих спортских клубова у граду због чега заслужује подршку Градске управе.

"Честитам вам на храбрости да организујете један овакав турнир и надам се да ће све протећи у најбољем реду", навео је Бањац.

Предсједник ЖФК "Бањалука" Зоран Алексић нагласио је да је идеја за организацију овог турнира настала прије неколико година са циљем да се окупе екипе из бивших југословенских република и да се промовише женски фудбал.

На трурниру, осим домаћина, учествују и тимови "Радомље" из Словеније, "Викторија" из Хрватске и "Рад" из Србије.

Данас се на градском стадиону у Бањалуци играју прве утакмице, а сутра ће бити одиграна и утакмица за треће мјесто, као и за финале.