latinica  ћирилица
03/08/2018 |  14:44 | Аутор: РТРС

Три понуде за изградњу нове болнице у Добоју

У просторијама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске данас су отворене три пристигле понуде за избор најповољнијег понуђача за "Пројектовање, изградњу и опремање нове болнице `Свети апостол Лука` Добој".
Болница Добој - Фото: РТРС
Болница ДобојФото: РТРС

Комисија ће извршити евалуацију у овом поступку јавне набавке у складу са законским роковима, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Имајући у виду законом прописане процедуре, Министарство здравља и социјалне заштите ће о томе, тек након завршетка цјелокупног поступка, обавијестити јавност, напомиње се у саопштењу.

Ово министарство је, према раније датој сагласности Владе Српске, покренуло и спроводи међународну процедуру јавне набавке главног извођача у том поступку.

Нова добојска болница је пројектована да дугорочно опслужује око 330.000 становника добојске регије у Српској, те са подручја Зеничко-добојског кантона и Тузланског кантона са територије Федерације БиХ /ФБиХ/.

Располагаће са 365 кревета, у које спадају кревети нормалне његе, кревети интензивне његе, кревети за анестезију и кревети ургентне његе.

Нова болница располагаће медицинским специјалистичким службама, као и свака модерна европска болница, као што су главни операциони блок са четири операционе сале, породилиште са једном операционом салом и четири порођајна стола, ургентни блок са једном операционом салом.

Болница ће имати и дијагностички центар са више од 22 радиолошке и друге дијагностичке процедуре /лабараторија/, дневну амбулантну/поликлиничку услугу са око 20 специјалистичких консултација, терапијску онколошку дневну болницу, модерну апотеку и друго, наведено је у саопштењу.