latinica  ћирилица
03/08/2018 |  15:19 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Град Приједор одликован "Златном значком"

Град Приједор одликован је "Златном значком", највишим признањем Борачке организације Републике Српске, која ове године слави 25 година постојања. Ово признање резултат је добре сарадње приједорске градске управе са Борачком организацијом, али и сталних напора и бриге коју овај град пружа у побољшању положаја демобилисаних бораца Војске Републике Српске.

Сарадња приједорске градске управе са борачким категоријама на високом је нивоу, а ова локална заједница један је од најбољих примјера доброг односа према борачкој популацији, оцијенио је предсједник Борачке организације Републике Српске, Миломир Савчић.

Он је изразио посебно задовољство што ова локална заједница рјешава питање о стамбеном збрињавању борачких категорија кроз програм социјалног становања.

"Био бих изузетно срећан и задовољан да имамо више оваквих примјера у Републици Српској. Да се разумијемо, ово није једини, има и других општина са којима је сарадња изузетно добра, али нажалост, имамо и локалних заједница које некад нису у ситуацији да због материјалног положаја у коме се налазе, на овакав начин воде бригу о борцима", рекао је Савчић.

Брига о борачким категоријама један је од најбитнијих задатака градске управе, и због тога, ово признање је од великог значаја, поручио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Он је додао да ће добра сарадња са градском и републичком борачком организацијом бити настављена.

"Оно што је важно истаћи јесте да је овдје успостављен системски начин рјешавања проблема. Овдје је изузетно мало проблема који су ад-хок природе. Ми све крупне обавезе према борцима извршавамо на организован и систематичан начин, и ту нема нејасноћа", истиче Ђаковић.

Истакнуто је да ће у наредном периоду посебна пажња бити посвећена запошљавању демобилисаних бораца.