latinica  ћирилица
03/08/2018 |  17:17 ⇒ 04/08/2018 | 08:43 | Аутор: РТРС

Додик за РТРС: У Источно Сарајево много уложено

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да ће нова болница у Источном Сарајеву бити завршена до октобра и да ће се звати "Србија", из захвалности Србији за пружену помоћ и подршку.

Додик је рекао да је задовољан динамиком радова.

- Наши су извођачи радова, све ће бити ново у овом објекту, на задовољство људи који овдје живе а који то свакако заслужују - рекао је он.

Додик је данас у Источном Сарајеву посјетио и локацију радова на Тргу Републике Србије, те присуствовао обиљежавању почетка изградње позоришта у Источном Сарајеву.

Он је истакао да ће шест милиона КМ бити инвестирано у развој културне и спортске сцене у Источном Сарајеву.

- У том циљу већ су издвојена средства за градњу градског позоришта, а идуће седмице почиње реконструкција спортске дворане - рекао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да су у Источно Сарајево уложена знатна средства, те да грађани то разумију.

- Овдје смо заиста улагали много и ови људи су то заслужили. Ја као предсједник Републике долазим овдје с поносом, јер смо реаговали смо на сваки захтјев који је дошао одавде - рекао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да уручење кључева стана Слађани Црквењаш, сестри свирепо убијеног 12-годишњег дјечака Слободана Стојановића, потврђује да Српска има хуман однос према страдалницима Одбрамбено-отаџбинског рата.

- Ово је порука да нико неће бити заборављен. Драго ми је што су породици Црквењаш кључеви данас уручени и жао што није урађено раније - рекао је Додик за РТРС.