latinica  ћирилица
03/08/2018 |  22:44 | Аутор: СРНА

Бојић: Стабилна безбједносна ситуација на сјеверу Космета

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је вечерас да је безбједносна ситуација на сјеверу Космета стабилна.
Космет (илустрација) - Фото: Getty Images
Космет (илустрација)Фото: Getty Images

Он је за РТК2 потврдио да је обустављено одобравање годишњих одмора припадницима полиције с циљем превентивног дјеловања.

Приштински медији преносе да је америчка Амбасада у Приштини саопштила да САД захтијевају креативност и флексибилност када је ријеч о улози и овлашћењима које би требало да има заједница српских општина.

Амбасада је навела да се чини да су сви напорно радили да се испуни "споразум о ЗСО", који је проистекао из дијалога, посебно у вези са периодом израде Статута, преноси РТК 2.

"`Косовски Срби`, који су дио Управљачког тима ЗСО, који су одговорни за израду првог нацрта статута - напорно су радили посљедња четири мјесеца. Сљедећи корак према споразуму из бриселског дијалога јесте да обје стране нађу времена да се упознају међусобно у Бриселу и да прегледају и разговарају о нацрту Статута. Надамо се да ће сви посматрачи омогућити да се процес даље развија савјесно и у временском оквиру како је предвиђено споразумом", навели су у Амбасади.