latinica  ћирилица
04/08/2018 |  08:43 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Ћулум: Сљедеће седмице прва сједница Координационог тијела

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум најавио је да ће сљедеће седмице бити одржана прва сједница Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Српске.
Дарко Ћулум - Фото: РТРС
Дарко ЋулумФото: РТРС

Ћулум, који је предсједавајући Координационог тијела, истакао је да ће оно бити задужено да координише све полицијске и активности свих других органа у вези са илегалним миграцијама на подручју Српске.

"Координационо тијело ће практично наставити да ради оно што је до сада свакако рађено, само што ћемо нешто другачије организовано приступити питању илегалних миграција, односно кретању, прихвату и просљеђивању миграната преко територије Републике Српске", рекао је Ћулум за "Глас Српске".

Он је додао да је полиција и до сада илегалне мигранте држала под будним оком и приводила, евидентирала и предавала Служби за послове са странцима или Граничној полицији БиХ.

Ћулум је навео да Српска нема ни услова, ни капацитета да илегалне мигранте задржи на својој територији, те подсјетио на закључак Владе да мигранти не могу бити у Српској.

Влада Републике Српске усвојила је на јучерашњој сједници информацију о потреби формирања Координационог тијела Владе Републике Српске за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске и донијела рјешење о именовању чланова овог тијела.