latinica  ћирилица
04/08/2018 |  11:26 | Аутор: СРНА

Затворске казне за 15 хулигана из Сплита

Прекршајни суд у Београду осудио је 14 навијача Фудбалског клуба "Хајдук" из Сплита на по 15 дана затвора, а осталих 13 приведених је ослобођено, пише "Политика".
Прекршајни суд у Београду -
Прекршајни суд у Београду

За 13 окривљених није било доказа да су учествовали у пљачки бензинске станице "Мол" у Врчину и у писању усташких графита, а 14 је осуђено због почињеног прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи, јавили су београдски медији.

Осуђени ће бити послати у затвор у Падинској Скели.

Тројица су новчано кажњена због ношења палица и бакљи, а полиција је идентификовала и хулигана који је на бензинској пумпи писао усташке графите.

Полиција је јуче прије подне ухапсила 28 навијача "Хајдука", припадника групе "Торцида", због сумње да су у ноћи између сриједе и четвртка опљачкали "Мол" бензинску пумпу у Врчину на којој су писали усташке графите.

Они су јуче око подне приведени у Полицијску станицу у Гроцкој, јер је на тој територији извршен прекршај. Они су ту саслушани, а потом су марицама спроведени код дежурног судије за прекршаје у београдском СУП-у у Булевару Деспота Стефана.

Током суђења, које је почело јуче поподне и трајало до 22.00 часа, саслушано је 27 навијача из Хрватске и завршен је доказни поступак.

Један окривљени који је јуче био приведен у Гроцкој је малољетан, па се против њега не води овај скраћени поступак.

Суђење хрватским хулиганима пред Прекршајним суд у Београду завршено је касно синоћ, након чега је услиједила израда судских одлука.

Они ће имати право жалбе у року од осам дана, али те жалбе неће одгодити извршење казни.