latinica  ћирилица
04/08/2018 |  14:57 | Аутор: РТРС

Ко је крив - кабловски оператер или електродистрибуција за пожар на кући у Теслићу?

Ко ће надокнадити штету насталу усљед пожара на крову породичне куће Мирсада Елказовића у теслићком насељу Стењак? До пожара је дошло због неисправних електроинсталација, а власник куће захтијева да штета буде надокнађена.

Изгорио је дио кровне конструкције, а оштећења су настала и у поткровљу куће, тврди њен власник Мирсад Елказовић. Штету је због учесталих киша морао одмах да санира, али очекује да буде надокнађена и да надлежни утврде ко је крив што је дошло до пожара.

Полицијски службеници из Теслића, заједно са инспектором за експлозивне материје и послове заштите од пожара ПУ Добој, извршили су увиђај и утврдили да је пожар највјероватније настао усљед неисправних електроинсталација. Да је струја узрок пожара, слажу се и у теслићкој Електродистрибуцији, али одговорност пребацују на кабловског оператера "Елта-Кабел".

"Квар je настао на кабловском воду Елта кабела који преко наших стубова за струју води улазе на исто мјесто у објекат", каже управник Електродистрибуције Теслић Владимир Перић.

У "Елта кабелу" упућују на извођача радова - предузеће "Стијена Херц" из којег поручују да преузимају одговорност и да ће кориснику исплатити насталу штету. Испитаће, кажу, и разлоге због којих је дошло до настале штете на објекту.

То занима и Мирсада Елказовића којем годишњи одмор у завичају умало да заврши трагично. Права је срећа, каже, да се затекао у кући и брзо реаговао, те уз помоћ родбине, комшија и теслићких ватрогасаца, угасио пожар.