latinica  ћирилица
04/08/2018 |  15:20 ⇒ 22:02 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Исправићемо грешке СзП-а и заштити територију Српске

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да ће власт у Републици Српској исправити грешке СзП-а, чији представници у Сарајеву нису били способни да ураде свој посао и заштите границе БиХ од уласка илегалних миграната.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Република Српске ће да заштити своју територију и све њене грађане - поручио је Ковачевић.

Реагујући на саопштење Савеза за побједу, у којем тврде да власт у Српској преувеличава и спинује проблем миграната, Ковачевић је упитао да ли је спин тврдња замјеника министра безбједности БиХ Мије Крешића да је у БиХ до сада ушло више од 10.000 миграната.

- Да ли је спин то што је замјеник Драгана Мектића рекао да је прилив миграната остао идентичан од почетка мигрантске кризе у БиХ, а да је излазак миграната из БиХ скоро у потпуности заустваљен - рекао је Ковачевић.

Он подсјећа на Крешићеву изјаву да институције БиХ немају надзор над више од 7.000 миграната који се тренутно налазе у БиХ.

- Морам да кажем да ме је лично срамота што на данашњи дан учествујем у било каквим српским размирицама и препуцавањима, али то овај пут мора ићи на душу оних који су на данашњи дан упутили једно овакво срамно саопштење - поручио је Ковачевић.

Савез за побједу саопштио је да власт у Републици Српској преувеличава проблем миграната, те да треба почети да говори о стварном проблему Републике Српске, а то је емиграција становништва.

"У Републици Српској нити има, нити ће бити, нити је ко тражио да буде центара за смјештај миграната. У Републици Српској, нажалост, само постоје редови пред конзулатима и амбасадама", наведено је у саопштењу Савеза за побједу.