latinica  ћирилица
04/08/2018 |  15:53 ⇒ 22:02 | Аутор: СРНА

Видаковић: Непатриотско оглашавање СзП на дан великог српског егзодуса

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић изјавио је за Срну да је крање лицемјерно и непатриотски да се данас на дан великог српског егзодуса и страдања уопште оглашава Савез за промјене тврдећи да власт у Републици Српској преувеличава проблем миграната.
Марко Видаковић - Фото: РТРС
Марко ВидаковићФото: РТРС

- Република Српска, на челу са Владом и МУП је једина одговорно предузела све активности из своје надлежности када је ријеч о мигрантској кризи, те се поставља питање шта је урадио ниво БиХ осим што су затварали очи пред овим великим проблемом за који очигледно немају рјешења - истакао је Видаковић.

Он је оцијенио да једино што је исправно да сада ураде надлежни на нивоу БиХ јесте да поднесу оставке, а међу њима први министар безбједности Драган Мектић који је све вријеме негирао постојање мигрантске кризе.

- Сада када немају рјешења Савјет министара, а посебно српски министри лоптицу пребацују на ентитетски ниво, прикривајући тако свој нерад и неспособност да се суоче са реалношћу и проблемом који поприма све озбиљније размјере - упозорио је Видаковић.

Он је нагласио да Савјет министара своје позиције злоупотребљава како би неаргументовано нападао институције Српске, док су у потпуности заказале институције БиХ.

Савез за побједу саопштио је данас да власт у Републици Српској преувеличава проблем миграната, те да треба почети да говори о стварном проблему Републике Српске, а то је емиграција становништва.