latinica  ћирилица
04/08/2018 |  16:28 ⇒ 21:51 | Аутор: Б92

Партизан на дивове за групну фазу Лига Европе!

Уколико прође дански Нордсјеланд у 3.колу квалификација за Лигу Европе, Партизан ће у плеј-офу путовати у Шпанију, Турску, Белгију или Израел.
ЛЕ: Партизан (Фото: partizan.rs) -
ЛЕ: Партизан (Фото: partizan.rs)

УЕФА је два дана пред жријеб четвртог кола скратила списак потенцијалних ривала српског клуба на четири имена.

Партизан чека изузетно тежак посао уколико буде бољи од Нордсјеланда, јер су му потенцијални ривали на путу ка групној фази ЛЕ Севиља, Бешикташ, Макаби Тел Авив и Гент.

Наравно, прво они морају да оправдају статус фаворита у дуелима са Жалгирисом (Литванија), ЛАСК-ом (Аустрија), Пјуником (Јерменија) и Јагијелонијом (Пољска).

Када је у питању други српски представник у квалификацијама за ЛЕ Спартак, Суботичане уколико изненаде и дански Брондби очекује изузетно тешки потенцијални ривали Зенит (Русија), Олимпијакос (Грчка), Генк (Белгија), Брага (Португалија) и Фејенорд (Холандија).

Зенит у трећем колу игра са бјелоруским Динамом из Минска, ривал Олимпијакосу је швајцарски Луцерн, Генк иде на пољски Лех, Брага игра са украјинском Зорјом, док ће Фејнорд да се бори са словачким Тренчином.

Уколико Црвена звезда испадне од Спартака из Трнаве у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, потенцијални ривали "црвено-бијелима" у плеј-офу за ЛЕ су побједници дуела Алашкерт (Јерменија) – Клуж (Румунија), Олимпија (Словенија) – ХЈК Хелсинки (Финска), Корк Сити (Ирска) – Росенборг (Норвешка) и Хапоел Бер Шева (Израел) – АПОЕЛ (Кипар).