latinica  ћирилица
04/08/2018 |  18:53 ⇒ 05/08/2018 | 10:11 | Аутор: РТРС

Кољић евроголовима донио Крупи бод у Бијељини!

Радник и Крупа у оквиру трећег кола Премијер лиге БиХ одиграли су у Бијељини занимљив дуел, пун преокрета који је на крају завршен мирољубљиво (2:2).
Елвир Кољић - Фото: РТРС
Елвир КољићФото: РТРС

Српски дерби оправдао је очекивања, виђен је добар фудбал, лијепи голови и на крају оба клуба настављају ход у бх елити без пораза. Радник и Крупа на свом конту имају по пет бодова.

Силовит је био почетак меча. Радник је повео у 8. минуту, када је лошу реакцију Макитана Хаџић искористио и рутински послао лопту иза леђа Кутића за 1:0. Међутим, одговор Крупе је био експресан! Два минута касније Елвир Кољић из слободног ударца са 30 метара фантастично погађа мрежу Лучића за 1:1. До краја полувремена гледали смо отворену утакмицу, са неколико добрих прилика на обје стране, а финиш припада гостима из Крупе на Врбасу. Повукао је Кољић лопту више од 20 метара, кренуо улијево, и када су многи помислили да ће услиједити центаршут, он мајсторски лијевом ногом погађа за 1:2. Био је пети погодак нападача Крупе у овој сезони, и сигурно да је прво име Премијер лиге БиХ до сада.

Само што је почело друго полувријеме велика прилика за госте. Марјановић је прошао као брзи воз, имао је усамљеног Кољића на другој страни, али лопта није била прецизна и велика прилика за хет-триком отишла је у неповрат.

И онда ни из чега, Мартиновић је у 54. минуту опалио са 25 метара, лопта је ишла по средини гола, а Кутић невјероватно лоше реагује и убацује лопту у властиту мрежу за 2:2. Поклон гол чувара мреже Крупе за ново изједначење.

Потегао је Мартиновић и у 77. минуту, али на срећу Крупе овај пут лопта одлази поред лијеве стативе. Искупио се Кутић дјелимично у 85. минуту, када је крајњим напором одбранио ударац Пеце. Могла је Крупа до сва три бода у овом мечу, али Каришик у петом минуту судијске надокнаде из повољне позиције погађа стативу.

На крају 2:2, оба ривала могу да жале за преостала два, али и да буду срећни са освојеним бодом.

У другој утакмици данашњег програма Тузла Сити је славила као гост код Младости из Добоја код Какња (0:1), док су преостала четири меча у недјељу. Састају се Гошк - Звијезда 09, Жељезничар - Зрињски, Широки Бријег - Челик, Слобода - Сарајево.

Радник - Крупа 2:2 (1:2)

Стријелци: 1:0 Хаџић (8), 1:1 Кољић (10), 2:2 Мартиновић (54). Стадион: Градски. Гледалаца: 500. Судија: Милош Гиговић (Градишка). Помоћници: Давор Бељо и Амер Мацић (Мостар). Делегат: Харис Гвозден (Сарајево). Контролор: Драган Марић (Србац). Жути картони: Радовић, Лучић (Радник), Марић, Дујаковић (Крупа). Црвени картон: Домагој Франић (Радник) у 90. минуту (два жута картона). 

Радник: Лучић, Радовић, Франић, Мартиновић, Васић (од 83. Мекић), Попара (од 77. Брадоњић), Пецо, Хаџић, Глишић (од 69. Ђелмић), Ђурић, Алексић.

Крупа: Кутић, Каришик, Макитан, Кољић (од 73. Лукић), Дујаковић, Пузигаћа, Марјановић (од 56. Црнов), Никодијевић, Марић (од 87. Ханџић), Милановић, Максимовић.