latinica  ћирилица
05/08/2018 |  08:57 ⇒ 09:38 | Аутор: Б92

Млади кошаркаши Србије против Летоније за европску титулу

Кошаркаши Србије до 18 година вечерас играју против Летоније у финалу Европског првенства.
Кошаркашка репрезентација Србије до 18. година - Фото: B92
Кошаркашка репрезентација Србије до 18. годинаФото: B92

"Орлићи" су у полуфиналу побиједили Француску резултатом 78:67, док су домаћини шампионата били бољи од Русије 91:80.

Србија је поразом отворила Европско првенство, боља је била Литванија (92:87), затим је размонтирана Велика Британија (102:71), да би услиједио драматичан меч са Црногорцима и побједа након продужетка (97:95). На ове два тријумфа, надовезала су се још три у нокаут фази: у осмини финала уништена је Украјина 121:49), затим у неизвјесној завршници четвртфинала побијеђена Њемачка (92:86), а у полуфиналу и Француска (78:67).

Летонци су, баш као и Србија, изгубили први меч на турниру од Хрватске, а онда су и они везали пет побједа над Грчком, Италијом, Турском, Британијом и Русијом.

- Играчи су били сјајни против Француске, одиграли су сјајно у фази одбране, можда и најбоље на шампионату и вјерујем да ће такви бити и у борби за златну медаљу. Очекује нас у финала пуна дворана и гласно навијање као што је било и у полуфиналу против Русије. Летонци су атипична екипа са много спољних играча у петорци. Могу да се упореде са селекцијом Њемачке са којом смо играли у четвртфиналу. Треба очекивати велики суфицит у скоковимам и надам се да ће игра наших високих играча бити доминантна и да ћемо поново пружити максимум - рекао је Александар Бућан, селектор српских јуниора.

СРБИЈА У18: Петрушев, Исламовић, Недељковић, Рутешић, Пауновић, Трифуновић, Васиљевић, Пецарски, Лакић, Церовина, Илић, Кузмановић.