latinica  ћирилица
05/08/2018 |  09:01 ⇒ 09:03 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Прилоге из црногорских манастира не носимо у Србију

Његово високо преосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да се новац од прилога који вјерници остављају у црногорским манастирима не износи у Србију, већ се користи за обнову манастира широм Црне Горе, те за помоћ избјеглицама и сиромашнима.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: СРНА

- Откуд би се обновило 650 храмова у Црној Гори, саградио храм у Подгорици, Бару? Ти који причају да износимо паре из Црне Горе су људи који само кроз паре гледају свијет и лажу и Бога и себе и своју савјест и пљују по својим прецима - рекао је митрополит Амфилохије за подгоричке Вијести.

Он каже да се од прилога острошких манастира финансирају три кухиње за сиротињу у Подгорици, Беранама и Цетињу.

- То финансира Црква, односно манастир Острог. Све што има, Црква даје за прогнанике са Косова и Метохије и других крајева и сиротињу црногорску - рекао је владика Амфилохије.

Он је додао да Црква помаже и двије породице из Србије.

- Не дајемо држави Србији, она нама помаже. Министарсво вјера Србије помаже градњу Саборне цркве у Беранама и помаже и кад им затражимо за обнову манастира. Када је Борис Тадић био предсједник Србије од њега смо добили 35.000 евра за обнову манастира Бешка - рекао је владика Амфилохије.

Он је рекао да не мрзи припаднике ЛГБТ популације и да није хомофоб, већ гријехофоб.

- Нико њих више не воли него Црква Божја и управо из љубави према њима и бриге за њих она им каже оно што је правда Божја и истина да их спријечи да иду беспућем - рекао је митрополит Амфилохије.