latinica  ћирилица
05/08/2018 |  15:36 | Аутор: Б92

Кеш: Велика четворка, па крај!

Легендарни тенисер Пет Кеш изјавио је како је велика тениска четворка толико боља од свих да то једноставно није фер.
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мареј (ФОТО: funny-pictures.picphotos.net) -
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мареј (ФОТО: funny-pictures.picphotos.net)

"Велика четворка", коју чине Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мари, је освојила 53 Гренд слема комбиновано, а тенисом доминира последњих 15 година.

Пет Кеш вјерује да су они 'љествицу' подигли толико високо да нико други ни не може да помисли да ће је дохватити, и да је тако већ дуже вријеме.

"Они су подигли 'љествицу' толико високо да нико не може да помисли да ће је достићи. Сви остали изгледају очајно у поређењу са њима. Да бисте били број један морате константно да будете добри. Сви говоре 'има времена', али послије скапирају да то говоре већ дуго година", рекао је Кеш.

Како би наставили да доминирају, "велика четворка" мора да пажљивије бира турнира и планира свој распоред у складу са својим годинама. Можда Надал и Новак још то нису примејнили, али нешто старији Федерер сигурно јесте.

Џон Мекинро предивђа да је то будућност свих врхунских тенисера, али да ће тешко неко успјети да реализује тај план добро као што је Роџер Федерер.

"Мислим да због тога најбољи тенисери узимају подуже одморе. Али, не постоји баш много Роџера Федерера, тако да ко зна... То им је план, али видјећемо да ли остатак екипе може да спроведе у дјело тај план као што је Федерер", рекао је Мекинро.