latinica  ћирилица
05/08/2018 |  18:22 | Аутор: Б92

И Кина боља од подмлађених "орлова"

Подмлађена репрезентација Србије поразом је завршила турнеју по Кини. У последњем колу турнира у Меихоку, боља од српског тима била је селекција домаћина, резултатом 79:70.
Немања Недовић - Фото: Novosti.rs
Немања НедовићФото: Novosti.rs

Кина је много боље кренула и већ на старту дошла до озбиљније предности.

То није поколебало тим Србије, који је успио да ухвати прикључак. Међутим, сви напори које су уложили кошаркаши Србије, нису били довољни и да се резултат окрене. "Орлове" је стигао и умор. Ово им је била шеста утакмица за десетак дана, уз напорно путовање из Киншана у Меихок.

Репрезентација Србије се у уторак враћа у Београд, а вд селектора Јовица Антонић није био незадовољан.

"Одиграли смо добро, без обзира на крајњи резултат и пораз. Овакве утакмице су ново искуство за све играче. Данас смо играли против репрезентације Кине која је слабија од оне са претходног турнира, али смо играли у специфичним околностима. Сам податак да су они имали 35, а ми десет слободних бацања, они 16 а ми 28 личних грешака, а притом смо били пребијени на терену, довољно говори. Ипак, успјевали смо да већим дијелом меча држимо прикључак. Честитам момцима на максимуму који су давали у смислу просвећености и понашања у свакој утакмици на оба турнира", казао је Антонић.