latinica  ћирилица
05/08/2018 |  20:35 ⇒ 20:35 | Аутор: СРНА

ДФ захтијева хитну сједницу Парламента због скандала у Книну

Посланички клуб Демократског фронта /ДФ/ најавио је да ће затражити хитну сједнице црногорског парламента због скандалозног присуства представника Војске Црне Горе у Книну на обиљежавању хрватске злочиначке акције "Олуја", којом је довршен пројекат НДХ да очисте Хрватску од Срба.

Из ДФ-а су подсјетили да је у том највећем етничком чишћењу у Европи након Другог свјетског рата са вјековних огњишта протјерано 250.000 Срба, а убијено више од 2.000, већином цивила.

"Те чињенице очигледно нису биле од великог значаја за власт у Подгорици, која је слањем свога представника у Книн нанијела тешку срамоту грађанима, обрукала Црну Гору и показала да је њен антисрпски карактер досегао размјере о којима је скоро говорио и патријарх Иринеј", навео је ДФ.

У саопштењу ДФ поручује да жели да пред грађанима, у парламенту, добије информацију о томе ко је овластио официра Војске Црне Горе да присуствује догађају који слави злочин и прогоне над српским народом.

Из ДФ-а подсјећају да су исти они, који су организовали и спровели "Олују", извршили најтеже злочине и над грађанима Црне Горе, али да то не интересује актуелну власт која те људе буквално жели избрисати из памћења овога народа.

ДФ истиче да Црну Гору никако није могао да представља официр који се појавио у Книну, гдје се клицало злочинцима и вијориле заставе на којима је порука "За дом спремни" и под којом је у Другом свјетском рату звјерски побијено на стотине хиљада људи.

"Тај официр може представљати искључиво оне који су више пута издали и који су због жеље да служе страним центрима моћи спремни да у сваком тренутку понизе ову земљу и њене грађане", напоменуо је ДФ.