X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
06/08/2018 |  08:05 ⇒ 08:37 | Аутор: РТРС

Требиње: Почиње Филмски фестивал

На шестом Фестивалу медитеранског филма, који данас почиње у Требињу, биће приказано 26 филмова из 12 земаља.
6. Филмски фестивал Требиње (фото: facebook.com/TrebinjeFilmFestival) -
6. Филмски фестивал Требиње (фото: facebook.com/TrebinjeFilmFestival)

Умјетнички директор фестивала Пеђа Милојевић рекао је да ће награду "Златни платан" за изузетан допринос европској и медитеранској кинематографији ове године добити глумци Светлана Бојковић и Мето Јовановски.

"Златни платан" ће постхумно бити додијељен и глумцу Небојши Глоговцу, а у оквиру пратећег програма у сриједу, 8. августа, у Музеју Херцеговине биће отворена изложба "Вјечни Небојша".

"На овогодишњем фестивалу имамо рекордан број филмова из области медитеранског, европског и новог српског филма, као и са тематиком `Херцеговина на филму` и `Омаж лауреатима`. Сви ће премијерно бити приказани у Требињу", рекао је Милојевић.

Све пројекције су на љетној сцени требињског Дома младих, а биће приказани филмови из БиХ, Црне Горе, Србије, Хрватске, Македоније, Словеније, Грчке, Украјине, Француске, Израела и других земаља.

Организатори фестивала су Танграм центар из Београда и требињски Дом младих, у сарадњи са Медитеран културним центром из Требиња и Алпе Адриа културном мрежом из Беча.

Покровитељ Фестивала је град Требиње, а ову манифестацију је подржала Управа за дијаспору Министарства спољних послова Србије.