latinica  ћирилица
06/08/2018 |  08:23 | Аутор: СРНА

Повремено појачан интензитет саобраћаја на граничним прелазима

У Републици Српској и ФБиХ јутрос се саобраћа редовно, а интензитет саобраћаја повремено је појачан на граничним прелазима, али задржавања нису дужа од 20 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Појачан саобраћај - Фото: РТРС
Појачан саобраћајФото: РТРС

Режим у одвијању саобраћаја ће, због постављања стационарних система, повремено бити измијењен наизмјеничним пропуштањем возила: данас од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Каракај два-Дрињача у Зворнику /Улица Светог Саве/, сутра од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Коњевић Поље-Милићи у мјесту Дубнички Мост и у сриједу од 7.00 до 16.00 часова на регионалном путу Милићи-Зелени Јадар у мјесту Милићи /Улица цара Душана/.

Саобраћај ће регулисати полиција.

Због изградње канализационе мреже и санације саобраћај је за сва возила обустављен на магистралном путу Бијељина-Главичице /Улица 27. марта/, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија искључиво обилазницом.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због уклањања наплатних кућица на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Једном траком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Трновица два-Требиње, због изградње водовода за насеље Дражесне Горе.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се обуставља 30 минута, а пропушта 15 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Успорено се саобраћа и на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због санације клизишта, а долази и до краткотрајних застоја с обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу.

Саобраћај је потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, због активираног клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици Лопаре /Мачковац/-Челић.

На ауто-путу А-1 Сарајево запад-Лепеница саобраћај је, због санације клизишта, преусмјерен из возне у претицајну траку у тунелу Игман, као и на мјесту радова /Бан Брдо/.

Саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор обустављен је до даљег због радова на подручју Хрватске.