latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:45 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

У УКЦ-у Српске парастос погинулим радницима у одбрамбено-отаџбинском рату

У Универзитетско - клиничком центру Републике Српске служен је парастос погинулим радницима у протеклом одбрамбено - отаџбинском рату.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске служен је парастос за пет радника ове здравствене установе, који су дали живот за одбрану Српске. Осим породица погинулих, парстосу је присуствовало и руководство Клиничког центра.

Међу пет страдалих радника УКЦ-а Српске је и Горан Кајкут. Његова мајка Милосава, иако тужна због изгубљеног сина јединца, каже да јој значи подршка Горанових колега и УКЦ-а.

"Хвала им што нас се сјећају, што нас позивају на парастос и што нас нису заборавили", каже Милосава.

УКЦ сваке године обиљежава сјећање на своје погинуле раднике, своје хероје, нагласио је генерални директор Владо Ђајић. Каже , породицама погинулих бораца УКЦ ће настојати да сваке године обезбиједи физикалну терапију у бањи.

"Настојали смо да ријешимо њихове основне егзистенцијалне проблеме и пратимо њихова здравствена стања, а омогућићемо им и бањска лијечења", истакао је Ђајић, додајући да су породицама погинулих радника уручене симболичне новчане помоћи у законским оквирима.

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука Горан Рогић рекао је новинарима да данашњи парастос има за циљ да се никада не забораве погинули борци који су дали своје животе за стварање Републике Српске.

"Кажу да не умиру они који се сахрањују, већ они који се забораве, а ми радимо на томе да се то не деси", поручио је Рогић.

Рогић је рекао да је руководство УКЦ породицама погинулих радника овог центра уручило новчану помоћ од по 1.000 КМ.

Након парастоса и прислуживања свијећа код спомен-плоче погинулим радницима УКЦ-а чланови породица погинулих, руководство УКЦ, представници града Бањалука, Борачке организације града Бањалука и синдиката положили су вијенце и цвијеће.