latinica  ћирилица
06/08/2018 |  13:54 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Шпирић: Срби 7. октобра имају избор између "халал савеза" и патриота

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је "такозвани Савез за промјене у Сарајеву био најконструктивнији дио пробосанске политике" и да ће Срби на општим изборима 7. октобра имати једноставан избор између "халал савеза" и патриотског савеза на челу са СНСД-ом и Милорадом Додиком.

Шпирић је рекао Срни да је "такозвани Савез за промјене, предвођен СДС-ом, на изборима 2014. године одлучио да игнорише вољу српског народа" и пристао да на Републику Српску гледа из визуре "сарајевске чаршије под слоганом што мање Српске то више БиХ".

"Чинили су све да политичко одлучивање Срба премјесте из Бањалуке у Сарајево под слоганом да се Сарајево пита. Четири године омаложавајући и подривајући институције Српске путем српских везира оличених у српским министрима у Савјету министара прерасли су у "халал савез". У Сарајеву су били најконструктивнији дио пробосанске политике док су у Народној скупштини Републике Српске дјеловали деструктивно и неријетко позивали на насиље и деструкцију", истакао је Шпирић.

Према његовим ријечима, у поменутом политичком блоку заборављају да српски народ зна да сваки глас за њих на изборима 7. октобра јесте глас за СДА и њене политичке сателите који покушавају да се зову Савезом за побједу.

"Право питање је ко ће бити поражен ако су они Савез за побједу. Из угла сарајевске чаршије побједа подразумијева пораз Републике Српске. Одговор 7. октобра биће једноставан за Србе који бирају између "халал савеза" и патриотског савеза на челу са СНСД-ом и Милорадом Додиком. Одговор је једноставан – да се Република Српска пита", закључио је Шпирић.