latinica  ћирилица
06/08/2018 |  14:45 | Аутор: СРНА

Бањалука: У октобру Нацрт стратегије развоја града пред одборницима

Скупштина града Бањалуке у октобру ће разматрати Нацрт стратегије развоја града за наредних десет година којом је предвиђено 216 пројеката и мјера, изјавио је градоначелник Игор Радојичић након данашње сједнице Градског развојног тима.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

"Градски развојни тим данас је разматрао секторске политике са циљем да се овај документ у нацрту припреми и до септембра упути у Скупштину града, како би се могао наћи на дневном реду октобарске сједнице", рекао је Радојичић.

Усвајањем стратегије Бањалука ће добити правце развоја за наредних десет година у свим областима - од економије, комуналне инфраструтуре до друштвених дјелатности са свим индикаторима, појединачним разрађеним пројектима и финансијском основом, саопштено је из Градске управе.

Радојићић је рекао да су утврђена четири стратешка циља развоја, који укључују развој "зеленог" града, затим питања заштите животне средине и развоја инфраструктуре.

"Предвиђен је развој концепта `паметног` града који подразумијева модернизацију различитих врста услуга, као и изградња повољног пословног окружења. Четврти стратешки циљ је развој друштвених дјелатности као што је здравство, образовање, спорт и култура", рекао је Радојичић.

Он је истакао да ће послије утврђивања нацрта нова Статегија бити упућена у јавну расправу да би се до краја године требала у форми приједлога наћи пред одборницима.