latinica  ћирилица
06/08/2018 |  15:56 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Одржани традиционални сусрети Зворника и Малог Зворника

На мосту краља Александра Првог Карађорђевића на Дрини, који спаја Зворник с Малим Зворником, одржани су традиционални сусрети руководстава двије локалне управе, под називом "Људи и мостови". Дружење је искориштено да се укаже на значај заједништва становника два града, које раздваја ријека, а повезује живот и историја.

На средини Моста краља Александра, састали су се градоначелник Зворника и предсједник општине Мали Зворник. Како традиција налаже, наздравили су, преломили погачу и послали јасну поруку грађанима.

"Нашим сусретом на мосту показујемо да смо практично један град који је подијељен ријеком Дрином", рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Зоран Јевтић, предсједник општине Мали Зворник, додао је да су увијек ту да се нађу једни другима у помоћи, и у добру и у злу.

Истакнуто је да је сарадња двије локалне управе добра, али и да главни циљ још није испуњен. Иако је пројекат за реконструкцију Моста краља Александра припремљен, а Влада Србије уплатила 600 хиљада евра, она још није почела.

"Проблем је наступио у тренутку одређивања надлежности. Један дио услова треба да испуни и да сагласност да Вијеће министара, један дио Министарство просторног уређења Републике Српске и Министарство саобраћаја Републике Србије", истакао је Стевановић.

На овогодишњој манифестацији "Људи и мостови" наступила су и културно-умјетничка друштва, представљене су народне рукотворине и туристички потенцијали два града, а озваничена је и сарадња планинарских друштава "Шарена буква" и "Корак".