latinica  ћирилица
06/08/2018 |  16:24 | Аутор: СРНА

Вулин: Чему су се радовали црногорски војници?

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да му је жао што је на обиљежавању хрватске војне акције "Олуја" у Книну видио официра црногорске војске и да би волио да чује "чему су се радовали".
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Волео бих да чујем од представника црногорске државе и војске да кажу чему су се радовали и чему су се обрадовали када су били на тој великој прослави, да кажу ком су се протеривању обрадовали и да нас подсете, или да подсете себе, да су они били део те заједничке државе у време када је тих 250.000 људи дошло баш у земљу коју су и они чинили", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да би волио да они нађу храбрости и снаге да објасне и својим грађанима, али и грађанима Србије чему су се радовали у "Олуји".

"Искрено ми је жао што сам видео официра црногорске војске на прослави највећег страдања мог народа", нагласио је Вулин, оцијенивши да Срби и Србија то нису заслужили од Црне Горе.

Он је поводом изјава које су пратиле обиљежавање "Олуја" напоменуо да ниједан представник српске стране није рекао нешто што није истина, а да Хрватска често "стане пред огледало и буде љута на своју слику".

"Немојте да се љутите на онога ко вам је ставио огледало, промените се. Пробајте да се промените, па неће нико говорити о усташтву. Немојте носити заставе на којима пише `за дом спремни`, па нико неће говорити о усташама. Немојте дизати споменике на којима пише `за дом спремни` у Јасеновцу, па нико неће говорити о усташама", истакао је Вулин.

Он је додао да су се од Србије чуле само ријечи озбиљности, достојанства и истине, пренијели су београдски медији.

Вулин, који је као изасланик предсједника Србије у Новом Саду присуствовао обиљежавању Дана Ријечне флотиле, најавио је наставак улагања у модернизацију Ријечне флотиле.

"Учинићемо све да се наша флотила даље развија, али да се побољша и материјални положај припадника и овог рода, али и свих припадника наше Војске", рекао је он.

Припадници Ријечне флотиле обиљежавају Дан ријечних јединица и Ријечне флотиле као сјећање на 6. август 1915. године, када је са навоза Чукарица поринут први српски ратни брод, оклопни чамац "Јадар", чиме је отпочела историја српске Ријечне ратне флотиле Војске Краљевине Србије, саопштено је из Министарства одбране Србије.