latinica  ћирилица
06/08/2018 |  18:01 ⇒ 19:50 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Прича о "Електропривреди" је измишљотина опозиције

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је занимљиво како предсједници СДС-а и ПДП-а Вукота Говедарица и Бранислав Бореновић реагују на вијест о наводном поклањању "Електропривреде Републике Српске" коју су сами пласирали.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише тврдњу СДС-а и ПДП-а о наводном поклањању "Електропривреде Републике Српске" као услугу за скидање америчких санкција предсједнику Републике Милораду Додику, Цвијановићева је истакла да је то "најобичнија измишљотина која не завређује посебан коментар".

"Кад смо већ код 'Електропривреде', треба подсјетити Бореновића и Говедарицу да су њихови партијску министри у Савјету министара прихватили Реформску агенду у којој је била предвиђена приватизација те компаније иако су јавно заговарали супротан став. Тек је на интервенције Владе Републике Српске овај захтјев избрисан из Реформске агенде", нагласила је премијер Српске.

Што се тиче изјаве Говедарице о стању у којем се налази Република Српска, Цвијановићева је рекла да може само да му поручи да се она налази у неупоредиво бољем стању него што је била онда кад су СДС и ПДП били на власти у Српској, те да се из својих сарајевских фотеља нису обрачунавали са грађанима и институцијама Српске финансијска ситуација би била још боља.

"И поред такве њихове опструкције, постигли смо рекордне макроекономске показатеље кад је ријеч о броју запослених и покривености увоза извозом, док је ниво задужености сведен на 38 одсто. Повећане су пензије и плате и још ће расти у наредном периоду", истакла је Цвијановићева, подсјетивши да је Влада само у овој години пласирала више од 120 милиона КМ у општине широм Српске.

Она је нагласила да су "Бореновић и Говедарица кадри једино да измишљају приче о политичким противницима и да климају главом правдајући политичке промашаје и неспособност својих кадрова у Сарајеву".

"Дакле, та прича о 'Електропривреди Републике Српске' је најобичнија лаж, пласирана измишљотина да би опозиционари имали око чега да се огласе", рекла је Цвијановићева.